Grupa UniCredit

UniCredit jeste i ostaće jednostavna i uspješna paneuropska poslovna banka sa potpuno integriranim korporativnim i investicionim bankarstvom, koja svojoj rasprostranjenoj bazi klijenata pruža jedinstvenu mrežu u zapadnoj, srednjoj i istočnoj Europi.

Zadovoljavamo stvarne potrebe klijenata pružajući im stvarna rješenja koja koriste sinergiju među našim poslovnim odjeljenjima: Korporativno i investiciono bankarstvo, Komercijalno bankarstvo i Upravljanje imovinom. Način na koji se ova rješenja razvijaju i nude klijentima jednako je važan kao i sama rješenja, stoga se sve što radimo temelji na etici i poštovanju.

Fokusirajući se na to da budemo banka za sve što je klijentima važno, obezbjeđujemo lokalnu i međunarodnu stručnost i istovremeno osiguravamo pristup vodećim proizvodima i uslugama na 14 ključnih tržišta putem svoje europske bankarske mreže.

Zahvaljujući održivom poslovnom rastu, UniCredit i dalje ostaje paneuropski pobjednik.

Poslovanje

UniCredit Bank je vodeća banka u Bosni i Hercegovini po većini pokazatelja poslovanja. Temeljnu odrednicu poslovanja Banke predstavlja pružanje kvalitetnog nivoa usluga i rješenja za financijske potrebe klijenata.

Press i mediji

Objave i drugi sadržaji za medije.

Društvena odgovornost

UniCredit Bank vjeruje u značaj izgradnje jake veze s lokalnom zajednicom. Uključeni smo u inicijative za zaštitu okoliša. Dajemo podršku razvoju umjetnosti, kulture i sporta. Inspirišemo i nagrađujemo naše mlade talente. Našu društvenu opredjeljenost ne vidimo kao obavezu, već kao priliku da kroz naš puni angažman pomognemo razvoju i uspjehu svakog stanovnika Bosne i Hercegovine.