Grupa UniCredit

Naša strategija je jasna i dugoročna: UniCredit je i ostaće jednostavna uspješna Paneuropska komercijalna banka, sa potpuno integriranim Korporativnim i investicijskim bankarstvom, koja svojoj širokoj franšizi od 26 miliona klijenata nudi jedinstveno poslovanje putem prodajne mreže u zapadnoj, centralnoj i istočnoj Europi.

UniCredit svojim klijentima nudi domaću i međunarodnu ekspertizu, pružajući im pristup vodećim bankama na svojih 14 tržišta kroz svoju europsku bankarsku mrežu: Italija, Njemačka, Austrija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Rumunija, Rusija, Srbija, Slovačka, Slovenija i Turska. Oslanjajući se na međunarodnu mrežu predstavništava i filijala, UniCredit posluje s klijentima i u drugih 18 svjetskih država.

Poslovanje

UniCredit Bank je vodeća banka u Bosni i Hercegovini po većini pokazatelja poslovanja. Temeljnu odrednicu poslovanja Banke predstavlja pružanje kvalitetnog nivoa usluga i rješenja za financijske potrebe klijenata.

Press i mediji

Objave i drugi sadržaji za medije.

Društvena odgovornost

UniCredit Bank vjeruje u značaj izgradnje jake veze s lokalnom zajednicom. Uključeni smo u inicijative za zaštitu okoliša. Dajemo podršku razvoju umjetnosti, kulture i sporta. Inspirišemo i nagrađujemo naše mlade talente. Našu društvenu opredjeljenost ne vidimo kao obavezu, već kao priliku da kroz naš puni angažman pomognemo razvoju i uspjehu svakog stanovnika Bosne i Hercegovine.