UniCredit Fondacija

UniCredit fondacija (engl. UniCredit Foundation) je neprofitna korporativna fondacija osnovana 2003. godine kako bi doprinijela razvoju solidarnosti i humanosti u zajednicama i teritorijama u kojima UniCredit djeluje, a posebno u zemljama u kojima je UniCredit prisutan (17 zemalja uključujući Europu i Centralnu Aziju).  UniCredit fondacija predstavlja dodatnu potvrdu zalaganja Grupe UniCredit u promociji kulture moderne korporativne filantropije, što uključuje društvena zalaganja, donacije i volonterski rad.

Fondacija je most između zaposlenih UniCredit banke, koji su zainteresovani i spremni usmjeriti svoju energiju i sposobnosti zalagajući se za društvenu zajednicu i onih kojima je pomoć potrebna.

UniCredit fondacija je aktivna u Bosni i Hercegovini već duži niz godina, kroz različite aktivnosti.

U 2012. godini,  UniCredit fondacija je zaključila i svoj prvi poziv za projekte u Bosni i Hercegovini, koji su povezani sa društvenim poduzetništvom i dječijom zaštitom u lokalnim zajednicama, te objavila odabrane organizacije kojima je dodijeljeno 254.229 KM.

U 2014. godini UniCredit fondacija je objavila drugi po redu poziv za razvoj društvenog poduzetništva, kroz koji je obezbijedila 117.000 KM za tri najuspješnije poslovne ideje. 

Više informacija na oficijalnoj stranici UniCredit fondacije.

Program zajedničkog doniranja je inicijativa koja potiče zaposlenike da svojim donacijama pomognu odabranim organizacijama diljem Bosne i Hercegovine. Po završetku projekta UniCredit fondacija uvećava prikupljena sredstva, tako da organizacije uključene u program dobivaju udvostručen iznos donacija. Učešćem u ovoj plemenitoj inicijativi, zaposlenici UniCredit Bank konstantno  potvrđuju opredjeljenje banke za društveno odgovorno poslovanje i daju značajan doprinos našoj lokalnoj zajednici.

2011. godine realiziran je projekat Igraj za dobro (eng. Play for Good) koji je Grupa UniCredit pokrenula u okviru sponzorstva UEFA Champions League, namijenjen jačanju dijaloga između UniCredita i lokalnih zajednica, dajući zaposlenicima mogućnost da podrže lokalne neprofitne organizacije. Projekat je bio lansiran putem mikrostranice, gdje su svi zaposlenici registracijom mogli biti uključeni u igru pogađanje rezultata utakmica UEFA Champions League počevši sa 15.02. pa sve do finalne utakmice 28.05.2011. Po završetku svih utakmica i proglašenja pobjednika UniCredit fondacija je prikupljene kredite od strane 10 najboljih kolega pretvorila u eure i donirala ih neprofitnim organizacijama, koje su kolege odabrale. Zaposlenik UniCredit Bank Krešo Zadro se plasirao među 11 pobjednika na nivou UniCredit Grupe i osvojivši 13.000 bodova učešćem u inicijativi Igraj za dobro, osigurao donaciju u iznosu od 13.000 eura za organizaciju Los Rosales iz Mostara (august / kolovoz 2011.).

PODRŠKA DJETINJSTVU

 

Sa ciljem da podrži projekte posvećene pružanju pomoći djeci i unaprijeđenju njihovog života, UniCredit Fondacija i UniCredit Bank d.d. Mostar i ove godine raspisuju konkurs pod nazivom „Podrška djetinjstvu“.

UniCredit Fondacija će, posredstvom UniCredit Bank d.d. Mostar, izdvojiti ukupan doprinos u iznosu od 15.000 eura za najviše tri (3) projekta koja u Bosni i Hercegovini sprovode neprofitne organizacije.

 

Za bespovratna sredstva mogu da se prijave:

1. neprofitne organizacije osnovane najkasnije do 31. decembra 2018. godine

2. projekti usmjereni na pružanje podrške djeci i adolescentima do navršene 18. godine

3. organizacije iz entiteta gdje se nalazi sjedište Banke

 

Zainteresovane neprofitne organizacije mogu da podnesu samo jedan projekat za dodjelu bespovratnih sredstava.

 

Rok za podnošenje prijave je: 29.01.2021. godine

Projekti zaprimljeni poslije navedenog datuma neće biti razmatrani.

 

Prijave se dostavljaju preporučenom poštom na adresu:

UniCredit Bank d.d.

Zelenih beretki 24

71 000 Sarajevo

 

Neophodno je prijavu spakovati u jednu zatvorenu kovertu sa naznakom “Podrška djetinjstvu”.

Na koverti je neophodno naznačiti:

• Puno ime i adresu podnosioca prijave

• Naziv projekta

• Tekst „Ne otvarati“.

 

Svi koji su zainteresovani za prijavu projekata, obrasce mogu preuzeti u nastavku:

Prijavni formular

Lična izjava neprofitne organizacije

Izjava o borbi protiv korupcije

 

Sva pitanja u vezi sa procedurom prijavljivanja na Konkurs možete postaviti putem elektronske pošte na press@unicreditgroup.ba

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo