Nagrade i priznanja

Uspjesi UniCredit Bank nagrađeni su brojnim priznanjima i nagradama domaćih i međunarodnih institucija.

Najbolja banka u Bosni i Hercegovini

UniCredit Bank d.d. Mostar još jednom nagradom potvrdila je svoju izvrsnost, te titulu najbolje banke u Bosni i Hercegovini.  Po izboru stručnog žirija CFI žurnala (Capital Finance International journal), UniCredit Bank je proglašena najboljom bankom u Bosni i Hercegovini za 2021. godinu.

Posebno je zapažena aktivnost UniCredit Grupe kao veoma aktivnog europskog zagovarača ESG tema, te je istaknuto da UniCredit Bank predvodi Bosnu i Hercegovinu na putu usklađivanja na ovom veoma važnom polju. 

Najbolja banka za finansiranje trgovine u BiH

UniCredit Bank je, sedmu godinu zaredom, proglašena Najboljim pružaocem usluga, prema anketi o finansiranju trgovine koju sprovodi časopis Euromoney.

Nagrada je ujedno i potvrda liderske pozicije UniCredita, te uvjerljiv dokaz o stručnosti u oblasti finansiranja trgovine, izvanrednoj usluzi koju banka pruža klijentima i odličnom poznavanju bh. tržišta. 

Tržišni lider i najbolji pružalac usluga transakcijskog poslovanja u Bosni i Hercegovini

UniCredit u Bosni i Hercegovini i ove godine je prepoznat kao najbolji pružalac usluga transakcijskog poslovanja u okviru istraživanja spovedenog od strane Euromoney Magazina za 2021. godinu.

U istoimenom istraživanju UniCredit u Bosni i Hercegovini, gdje posluju UniCredit Bank d.d. Mostar i UniCredit Bank a.d. Banja Luka, zadržao je svoju dugogodišnju poziciju tržišnog lidera.

Plaketa Zlatni BAM - Najbolja aplikacija za mobilno bankarstvo za 2021.

Na manifestaciji "Večer bankara", osim priznanja za lidersku poziciju u segmentima aktive i ukupnog kapitala, UniCredit Bank d.d. uručeno je i posebno priznanje, Plaketa Zlatni BAM za najbolju mobilnu aplikaciju u bankarstvu, koju osvajamo već drugu godinu zaredom.

Priznanjem je potvrđeno da je nova m-ba aplikacija prepoznata kao najbolja na tržištu, kako od strane klijenata, tako i od stručne javnosti.

 

Nagrada za najveću aktivu i najveći ukupni kapital za 2021.

Na manifestaciji "Večer bankara", koja već 19. godinu, na osnovu godišnjih izvještaja nezavisnih revizora, dodjeljuje finansijsko-poslovni magazin "Banke i Biznis u BiH", UniCredit Bank d.d. je uručeno priznanje za lidersku poziciju u segmentima aktive i ukupnog kapitala.

Ovim povodom, našoj predsjednici Uprave, gđi. Amini Mahmutović, uručeno je priznanje za uspješnu ženu menadžera u finansijskom sektoru.

 

Najbolja banka u Bosni i Hercegovini

UniCredit Bank d.d. ponijela je titulu Najbolje banke u Bosni i Hercegovini na ovogodišnjoj Euromoney nagradi za izvrsnost 2021.

Pored ove nagrade, UniCredit je proglašen najboljom bankom za transakcijsko poslovanje Zapadne Europe i najboljom savjetodavnom bankom Centralne i Istočne Europe.

Najbolja podskrbnička banka u Bosni i Hercegovini

Global Finance magazin prepoznao nas je kao Najbolju podskrbničku banku u Bosni i Hercegovini koja je po prvi put ove godine učestvovala u ovom izboru. 

Već dvanaestu godinu zaredom, nastavljajući niz pobjeda, UniCredit je i ove godine ponio titulu Najbolje podrskrbničke banke u Centralnoj i Istočnoj Europi za 2021.

„Moj krug podrške“ – najbolja CSR kampanja u SEE

Tokom mjeseca septembra 2020. godine, naša banka je zajedno sa partnerima - kompanijom Visa i Udruženjem Think pink – „Zajedno smo jedno“ pokrenula inicijativu „Moj krug podrške“, za koju je dobila i priznanje kompanije Visa za najbolju društveno odgovornu kampanju, a koja je za cilj imala osnaživanje zdravlja žena i borbu protiv karcinoma dojke.

Zahvaljujući podršci naših partnera, klijenata i uposlenika, prikupljen je iznos od preko 61.000 KM i osigurani su besplatni mamografski pregledi širom Bosne i Hercegovine, uz poštivanje propisanih higijensko-epidemioloških mjera. 

Najbolja banka za finansiranje trgovine u BiH

UniCredit Bank d.d. Mostar je potvrdila titulu najbolje banke za finansiranje trgovine u BiH, dok je UniCredit u Srednjoj i Istočnoj Europi (CEE) vodeća banka za finansiranje trgovine i financiranje lanca nabave prema Global Finance Award 2021.

"Banka godine" u Bosni i Hercegovini

Magazin The Banker dodijelio je UniCredit Bank nagradu „Banka godine“ u Bosni i Hercegovini.

Svjetski poznati magazin The Banker, u vlasništvu Financial Timesa, jedan je od najznačajnijih magazina u poslovnom svijetu, te ova nagrada predstavlja vrhunsko priznanje za rad i postignuća finansijskih institucija.

Najbolja mobilna aplikacija u bankarstvu

Na tradicionalnoj dodjeli bankarskih nagrada Zlatni BAM u Sarajevu, UniCredit Bank d.d. je preuzela nagrade u dvije kategorije. Nagradom Zlatni BAM za najveću aktivu i najveći ukupni kapital, UniCredit Bank je potvrdila svoju lidersku poziciju na tržištu. Posebno priznanje, Plaketu Zlatni BAM, UniCredit u Bosni i Hercegovini je dobio za najbolju mobilnu aplikaciju u bankarstvu

Najbolja banka u Bosni i Hercegovini

Prestižni finansijski magazin Global Finance objavio je da je UniCredit Bank izabrana za najbolju banku u Bosni i Hercegovini za 2020. godinu, u okviru svoje 27. godišnje ceremonije dodjele nagrada za najbolje banke.

Urednici Global Finance-a odabrali su najbolje banke na svijetu kroz opsežne konsultacije sa korporativnim finansijskim rukovodiocima, bankarima i bankarskim savjetnicima i analitičarima širom svijeta.

Najbolja banka u Bosni i Hercegovini

Na ovogodišnjoj Euromoney dodjeli nagrada UniCredit grupa je osvojila šest nagrada u sljedećim kategorijama: Najbolja banka u Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Centralnoj i Istočnoj Europi (kao i Najbolja banka za transakcijske usluge u CIE) i Njemačkoj. 

Kao i prethodnih godina, kriteriji za ocjenjivanje uključuju profitabilnost, vidljiv rast, relativno bolji učinak u usporedbi sa konkurentima i sposobnost prilagođavanja promjenjivim tržišnim uvjetima i potrebama klijenata.

UniCredit zadržava prvo mjesto u kategoriji najboljeg svjetskog pružatelja usluga finansiranja trgovine

UniCredit je najbolji pružatelj svih usluga finansiranja trgovine na globalnoj razini, prema Euromoney istraživanju o finansiranju trgovine 2020, koje je također potvrdilo da banka zavrijeđuje najveća svjetska priznanja za savjetovanje, finansiranje, cjelokupno izvršenje i proizvode, kao i za svoje usluge u zapadnoj Europi i centralnoj i istočnoj Europi (CIE).

Banka je također zauzela brojne #1 pozicije na rang listi pojedinačnih zemalja za sve usluge, uključujući priznanje za najboljeg pružatelja usluga u zemljama CIE, zapadnoj Europi, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Češkoj, Mađarskoj, Italiji, Rumuniji, Srbiji, Slovačkoj i Hrvatskoj - kao i globalno.

UniCredit nagrađena kao najbolja svjetska banka za privatno bankarstvo u Centralnoj i Istočnoj Evropi

U okviru svoje pete godišnje dodjele nagrada za najbolje svjetske banke za privatno bankarstvo 2020, magazin Global Finance je izabrao UniCredit za najbolju banku u segmentu privatnog bankarstva u Centralnoj i Istočnoj Evropi. Pored toga, UniCredit je dobila još jednu regionalnu nagradu – najbolja banka za privatno bankarstvo u domenu poduzetnika u Centralnoj i Istočnoj Evropi.

Ceremonija dodjele nagrada održana je u februaru u Njujorku.

Global Finance magazine's 2020 Best Trade Finance Award

UniCredit je prepoznat kao najbolji financijer lanca snabdijevanja u CEE, kao i najbolja banka za financiranje trgovine u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj, prema izboru Global Finance Magazine (Global Finance's Trade and Supply Chain Finance awards 2020).

Nagrade se dodjeljuju na godišnjoj osnovi bankama s najboljim učinkom u trgovini i financiranju lanca snabdijevanja na temelju kriterija kao što su obim transakcija povezanih s trgovinom, opseg globalne pokrivenosti, korisnička usluga, konkurentne cijene, upravljanje rizikom, inovacije proizvoda i tehnološka sposobnost.

Zlatni BAM 2019

Na ovogodišnjoj svečanoj ceremoniji UniCredit Bank je osvojila dvije nagrade „Zlatni BAM“ i zadržala lidersku poziciju u segmentima aktive i ukupnog kapitala. Osim priznanja „Zlatni BAM“ uručena je i plaketa za najbolju mobilnu aplikaciju u bankarstvu, kao potvrda predanog rada na razvoju i isporuci vrhunskih usluga našim klijentima.

UniCredit Bank d.d. najpoželjniji poslodavac u Financijskom sektoru

Priznanje Najpoželjniji poslodavac u BiH dodjeljuje kompanija Kolektiv – Posao.ba, koja organizira opsežno istraživanje tijekom kojeg građani putem portala Posao.ba imaju priliku glasati za poslodavce koji po njihovom mišljenju zaslužuju titulu najpoželjnijih.

Ove godine, na svečanoj dodjeli nagrada, naša banka ponijela je titulu najpoželjnijeg poslodavca u financijskom sektoru, te smo zauzeli  4. mjesto u ukupnom poretku za najboljeg poslodavca za 2019.

Najbolji pružatelj usluga financiranja trgovine za 2019. u Bosni i Hercegovini

Magazin Global Finance proglasio je UniCredit najboljim pružateljem usluga financiranja trgovine u Bosni i Hercegovini za 2019. godinu. 

UniCredit u Bosni i Hercegovini tržišni lider za financiranje trgovine i prvi u kategoriji „Najbolja usluga“

Prema istraživanju časopisa Euromoney UniCredit u Bosni i Hercegovini je tržišni lider za financiranje trgovine i prvi u kategoriji „Najbolja usluga“.

Banker Award

Banka godine u Bosni i Hercegovini

Po izboru svjetski poznatog magazina The Banker, UniCredit Bank je na svećanoj dodjeli u Londonu, ponijela titulu „Banke godine“ u Bosni i Hercegovini.

Nakon prošlogodišnje nagrade, još jednom smo dokazali da smo vodeći na tržištu. Izbor magazina The Banker, koji je u vlasništvu Financial Timesa jedan je od najznačajnijih događaja u poslovnom svijetu, te predstavlja vrhunsko priznanje za rad i postignuća finansijskih institucija. 

Nagrada „Banka godine“ ima dugu tradiciju, i već devetnaest godina se dodjeljuje najuspješnijim finansijskim institucijama, postavljajući mjerilo za industriju i pružajući priliku da se financijske institucije iz cijelog svijeta sastaju i slave svoja postignuća. 

Banker Award

Zlatni BAM 2018

Na ovogodišnjoj svečanoj ceremoniji dodjele nagrade Zlatni BAM koja se održala 20.9.2018. godine u hotelu Europa u Sarajevu, UniCredit Bank ponijela je još jednom nagradu Zlatni BAM u dvije kategorije i to za najveću aktivu i ukupan kapital.

Osim priznanja Zlatni BAM uručene su i posebne plakete i priznanja za razvoj u oblasti bankarstva u Bosni i Hercegovini. Plaketa za najbolju mobilnu aplikaciju u bankarstvu uručena je UniCredit Bank za aplikaciju m-ba, kao potvrdu predanog rada na razvoju i isporuci vrhunskih usluga našim klijentima.

Banker Award

UniCredit u Bosni i Hercegovini tržišni lider za Cash management i prvi u kategoriji ''Najboljih usluga'' prema Euromoney istraživanju

Osvajanjem nagrade za Najbolje usluge u transakcijskom poslovanju u Bosni i Hercegovini potvrdili smo i zadržali lidersku poziciju na tržištu BiH, a istu nagradu su osvojile i banke članice UCG u Hrvatskoj, Austriji, Rumunjskoj i Turskoj.

Banker Award

UniCredit u Bosni i Hercegovini tržišni lider za finansiranje trgovine i prvi u kategoriji ''Najboljih usluga'' prema Euromoney istraživanju

Na osnovu istraživanja o finansiranju trgovine za 2018. godinu ''Trade Finance Survey 2018'' koje je proveo Euromoney, UniCredit je ukupno ponio 21 titulu, zauzimajući poziciju tržišnog lidera za regiju Centralne i istočne Europe, Italije i još 7 europskih država. Osim titule vodećeg pružatelja usluga finansiranja trgovine UniCredit je zauzeo vodeću poziciju i u novoj kategoriji ''Najbolje usluge''.

U Bosni i Hercegovini UniCredit Bank i ove godine je ponijela titulu tržišnog lider za finansiranje trgovine, te zauzela prvu poziciju na listi Najboljih usluga.

Banker Award

UniCredit Bank d.d. najpoželjniji poslodavac u Financijskom sektoru

Priznanje Najpoželjniji poslodavac u BiH dodjeljuje kompanija Kolektiv – Posao.ba, koja već 12 godina organizira opsežno istraživanje tijekom kojeg građani putem portala Posao.ba imaju priliku glasati za poslodavce koji po njihovom mišljenju zaslužuju titulu najpoželjnijih.

Proglašenju najpoželjnijih poslodavaca je prethodilo dvomjesečno istraživanje u kojem su sudjelovali ispitanici iz cijele Bosne i Hercegovine, na osnovu kojeg je određen poredak TOP 10 najpoželjnijih poslodavaca. Ove godine, metodologija izbora Najpoželjnijeg poslodavca u BiH je dodatno unaprijeđena kako bi se osigurala autentičnost rezultata istraživanja, a još jedna novost u odnosu na prethodne izbore je da su sudionici istraživanja pored izbora za TOP 10 poslodavaca, mogli glasovati i za najpoželjnije poslodavce u čak 15 sektora.

Za najpoželjnijeg poslodavca u Financijskom sektoru odabrana je UniCredit Bank d.d.

Banker Award

UniCredit Bank je Banka godine u Bosni i Hercegovini

UniCredit Bank je na dodjeli u Londonu, po izboru svjetski poznatog magazina The Bankera, ponijela titulu Banke godine u Bosni i Hercegovini. Izbor svjetski poznatog magazina u vlasništvu Financial Timesa jedan je od najznačajnijih događaja u poslovnom svijetu, te predstavlja vrhunsko priznanje za rad i postignuća finansijskih institucija.

Najpoželjniji poslodavac

Najpoželjniji poslodavac

Na svečanoj ceremoniji održanoj u hotelu Hills u Sarajevu, kompanija Kolektiv d.o.o. – portal Posao.ba, već jedanaestu godinu zaredom dodijelila je priznanja kompanijama koje su izabrane za Najpoželjnije poslodavce u Bosni i Hercegovini. Naša banka svrstana je među 10 najpoželjnijih poslodavaca u Bosni i Hercegovini. 

Euromoney

Najbolja banka za financiranje trgovine u Bosni i Hercegovini

Euromoney, prestižni britanski finansijski časopis proglasio je UniCredit Bank najboljom bankom za financiranje trgovine u Bosni i Hercegovini.

Zlatni BAM

Zlatni BAM

Naša banka dobila je tri Zlatna BAM-a za najveću aktivu, najveći ukupan kapital i prinos na dionički kapital (ROE).

Transakcijsko poslovanje

UniCredit Bank najbolja banka za transakcijsko poslovanje u BiH

UniCredit je proglašen najboljom bankom za transakcijsko poslovanje u 11 zemalja prema Euromoney Cash Management anketi 2017. 

Euromoney

Najbolja banka u Bosni i Hercegovini

Euromoney, prestižni britanski finansijski časopis proglasio je UniCredit Bank najboljom bankom u Bosni i Hercegovini.

Najpoželjniji poslodavac

Prema rezultatima istraživanja, koje je desetu godinu zaredom sprovela kompanija Kolektiv d.o.o./ portal Posao.ba putem online ankete, UniCredit Bank svrstana je među 10 najpoželjnijih poslodavaca u Bosni i Hercegovini u 2016. godini.

Najbolji pružatelj usluga finansiranja trgovine

Prema Euromoney anketi o finansiranju trgovine za 2016. godinu, UniCredit Bank je proglašena za ˝najboljeg pružatelja usluga finansiranja trgovine˝ u Bosni i Hercegovini.

2015. godina

 

Tri Zlatna BAM-a za UniCredit Bank

Po završetku FinConf-a – prve konferencije posvećene inovacijama u financijskom sektoru, u petak 02.10.2015. u Sarajevu upriličena je dodjela priznanja najuspješnijim bankama u BiH u protekloj godini od strane Magazina Banke&Biznis u BiH. UniCredit Bank osvojila je 3 Zlatna BAM-a (za iznos ukupne aktive, za iznos ukupnog kapitala i za stopu prinosa na dionički kapital (ROE).

„Najbolja banka u Bosni i Hercegovini“ Finansijski magazin Euromoney

Euromoney, prestižni britanski finansijski časopis proglasio je UniCredit Bank najboljom bankom u Bosni i Hercegovini.

Najuspješnija banka za 2014. godinu

Konsultantska kuća Revicon i regionalni poslovni magazin Prizma 24.06.2015. u hotelu Bosnia u dodijelili su UniCredit Bank  Kristalnu prizmu za najuspješniju banku u Bosni i Hercegovini za 2014. godinu.

Najpoželjniji poslodavac

Prema rezultatima istraživanja, koje je devetu godinu zaredom sprovela kompanija Kolektiv d.o.o./ portal Posao.ba putem online ankete, UniCredit Bank svrstana je među 10 najpoželjnijih poslodavaca u Bosni i Hercegovini u 2015. godini.

Najbolja banka u Bosni i Hercegovini

UniCredit Bank je proglašena za najbolju banku u Bosni i Hercegovini od strane renomiranog svjetskog finansijskog časopisa EMEA Finance.

Najbolji pružatelj usluga finansiranja trgovine

Na osnovu Euromoney ankete o finansiranju trgovine za 2015. godinu UniCredit Bank je izabrana za ˝najboljeg pružatelja usluga finansiranja trgovine˝ u Bosni i Hercegovini.

2014. godina

 

Dva Zlatna BAM-a

Na svečanoj dodjeli koja je održana 23.07.2014. u Umjetničkoj galeriji u Sarajevu, redakcija časopisa ˝Banke&Biznis u BiH˝, dodijelila je UniCredit Bank dvije prestižne nagrade: Zlatni BAM za ukupan kapital i Zlatni BAM za prinos na dionički kapital – ROE.

Najuspješnija banka za 2013. godinu

UniCredit Bank proglašena je najuspješnijom bankom u Bosni i Hercegovini za 2013. godinu za šta joj je dodijeljena nagrada Kristalna prizma od strane Konsultantske kuće Revicon i magazina Prizma.

"Najpoželjniji poslodavac" Portal posao.ba

Portal posao.ba je sedmi put zaredom poglasio UniCredit Bank jednim od deset najpoželjenijih poslodavaca u Bosni i Hercegovini.

2013. godina

„Najbolja banka za transakcijsko poslovanje u Bosni i Hercegovini“ Finansijski magazin Euromoney

Na osnovu Euromoney ankete o transakcijskom poslovanju za 2013. godinu, UniCredit Bank je izabrana za „najbolju banku za transakcijsko poslovanje“ Bosni i Hercegovini.

„Najbolja banka u Bosni i Hercegovini“ Finansijski magazin Euromoney

UniCredit Bank je proglašena najboljom bankom u Bosni i Hercegovini od strane Euromoney-a, jednog od vodećih svjetskih poslovnih magazina. Žiri ovog renomiranog finansijskog magazina je naveo u obrazloženju nagrade za UniCredit Bank: „Rast profitabilnosti je zadržan u prvom kvartalu 2013. godine dok naglasak na inovacijama obećava ponavljanje odličnih ostvarenja u 2013.“

„Tri zlatna BAM-a za ukupan kapital, prinos na dionički kapital-ROE i aktivu'' Magazin Banke & Biznis u BiH

UniCredit Bank proglašena je najuspješnijom bankom u Bosni i Hercegovini te je dobila tri Zlatna BAM-a na tradicionalnoj dodjeli priznanja Zlatni BAM u organizaciji magazina Banke & Biznis u BiH, koja je 11. godinu zaredom održana 18.07.2013. u Mostaru. UniCredit Bank dobila je tri Zlatna BAM-a za ukupan kapital, prinos na dionički kapital - ROE i aktivu u prošloj godini.

"Kristalna prizma – Najuspješniji menadžer i najuspješnija banka za 2012. godinu" Konsultantska kuća Revicon i magazin Prizma

Konsultantska kuća za istraživačko - razvojne usluge i poslovni konsalting Revicon d.o.o. Sarajevo i regionalni poslovni magazin Prizma na  dodjeli nagrade Kristalna prizma  26.06.2013. u hotelu Holiday Inn u Sarajevu proglasili su UniCredit Bank najuspješnijom bankom u Bosni i Hercegovini po rezultatima poslovanja u 2012. godini, a direktora Berislava Kutlu, najuspješnijim menadžerom u Bosni i Hercegovini.

"Najpoželjniji poslodavac" Portal posao.ba

Portal posao.ba je šesti put zaredom poglasio UniCredit Bank jednim od deset najpoželjenijih poslodavaca u Bosni i Hercegovini.

2012. godina

„Podrška projektima energetske efikasnosti“ Europska banka za obnovu i razvoj

UniCredit Bank kao lokalna partnerska banka u kreditnoj liniji EBRD-a za energetsku efikasnost je dobila priznanje Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za podršku održivim projektima energetske efikasnosti u Bosni i Hercegovinu za 2012. godinu.

„Najbolja banka za transakcijsko poslovanje“ Euromoney

Prema anketi časopisa Euromoney 2012 UniCredit proglašen je "Najboljom bankom za transakcijsko poslovanje" u Centralnoj i istočnoj Europi (CIE), a UniCredit Bank BiH najboljom bankom za transakcijsko poslovanje u Bosni i Hercegovini i regiji CIE.

„Najbolja banka za finansiranje trgovine“ Euromoney

Prema godišnjoj anketi poslovnog i finansijskog časopisa Euromoney UniCredit je proglašen najboljim pružateljem usluga finansiranja trgovine u Bosni i Hercegovini. UniCredit je osvojio 5. mjesto u svijetu i rangiran je među najbolja tri za Centralnu i istočnu Europu.

"Najpoželjniji poslodavac" Portal posao.ba

Portal posao.ba je peti put zaredom poglasio UniCredit Bank najpoželjenijim poslodavcem u Bosni i Hercegovini.

"Najuspješniji menadžer za 2011. godinu" Kristalna prizma

Konsultantska kuća za istraživačko-razvojne usluge Revicon, Sarajevo i regionalni poslovni magazin Prizma dodijelili su direktoru UniCredit Bank, gospodinu Berislavu Kutli, nagradu "Kristalna prizma" za najuspješnijeg menadžera banke za 2011. godinu.

"100 najvećih u privredi" BiH Poslovne novine

S ostvarenom dobiti neto dobiti od 49.984.000 KM, UniCredit Bank se plasirala na treće mjesto u kategoriji neto dobiti velikih preduzeća na temelju ankete "100 najvećih kompanija u BiH" koju organiziraju Poslovne novine, izdanje Privredne štampe d.o.o. Sarajevo, a ostvarili smo visoke pozicije i u kategorijama ukupan prihod, ukupne investicije, te ulaganja u humanitarne projekte lokalne zajednice.

"Najuspješniji menadžer" Regionalna agencija - Direkcija za izbor i promociju menadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope

U organizaciji Direkcije za izbor i promociju najmenadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope direktor UniCredit Bank, gospodin Berislav Kutle, je proglašen najmenadžerom u oblasti bankarstva za 2012. godinu.

2011. godina

"Najbolja banka za transakcijsko poslovanje" Euromoney

Prema anketi, koji je sproveo magazin Euromoney, naši klijenti proglasili su našu banku za najbolju banku za transakcijsko poslovanje u Bosni i Hercegovini.

„Najbolja banka u BiH“ Euromoney

Finansijski magazin "Euromoney" proglasio je UniCredit banku i ove godine najboljom bankom u Bosni i Hercegovini. Svečana ceremonija nagrada održana je u Londonu 7. jula.

„Najbolja banka u BiH i najuspješniji menadžer za 2010. godinu“ Kristalna prizma

UniCredit banka proglašena je najboljom bankom za 2010. godinu, a naš direktor, Berislav Kutle, najuspješnijim menađžerom banke za 2010. godinu, zbog čega su nam 29.6., u sarajevskom Holiday Innu dodijeljene dvije Kristalne prizme od strane konsultantske kuće za istraživačko-razvojne usluge i konsalting "Revicon" Sarajevo i regionalnog poslovnog magazina "Prizma"

Dva Zlatna BAM-a za 2010. godinu

Financijsko-poslovni magazin "Banke u BiH" nagradio je UniCredit Banku i ove godine sa dva Zlatna BAM-a za najveći ukupni kapital i za stopu prinosa na dionički kapital.

„Najpoželjniji poslodavac“ Portal posao.ba

Na osnovu istraživanja portala Posao.ba, koje je provedeno tokom prvog i drugog mjeseca ove godine , na 6.669 ispitanika iz čitave BiH, naša banka proglašena je i ove godine za Najpoželjnijeg poslodavca u Bosni i Hercegovini u kategoriji finansijsko-osiguravajućeg sektora.

2010. godina

 • „Bank of the year – Banka godine“
  Magazin Banker
 • Kristalna prizma – najuspješnija banka u BiH
  Konsultantska kuća Revicon i magazin Prizma
 • Najbolja banka u BiH
  Finansijski magazin Euromoney
 • Zlatni BAM za 2009. godinu – najveći iznos ukupnog kapitala
  Finansijsko-poslovni magazin ˝Banke˝
 • Zlatni BAM za 2009. godinu – najveća stopa prinosa na dionički kapital
  Finansijsko-poslovni magazin ˝Banke˝
 • Superbrand
  Međunarodna organizacija Superbrands
 • Najpoželjniji poslodavac
  Portal posao.ba

2009. godina

 • Super šampion biznisa – direktor Berislav Kutle
  Nezavisna agencija iz Zenice
 • Kristalna prizma – najbolja banka u BiH
  Konsultantska kuća Revicon i magazin Prizma
 • Superbrand
  Međunarodna organizacija Superbrands
 • Najpoželjniji poslodavac
  Portal posao.ba

2008. godina

 • Najbolja skrbnička banka u BiH
  Međunarodni magazin za skrbničke usluge „Global Custodian“
 • „Bank of the year – Banka godine“
  Magazin Banker
 • Najbolja banka u BiH
  Finance Central Europe
 • Najbolja banka u BiH po bruto dobiti
  Finance Central Europe
 • Bankar godine – direktor Berislav Kutle
  Finance Central Europe
 • Kristalna prizma – najbolji menadžer u oblasti bankarstva u BiH
  Konsultantska kuća Revicon i magazin Prizma
 • Najuspješniji menadžer centralne i jugoistočne Evrope - direktor Berislav Kutle
  Nezavisna agencije za izbor i promociju menadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope, i Evropsko udruženje menadžera
 • Najuspješnija banka u regiji
  Nezavisna agencije za izbor i promociju menadžera BiH, jugoistočne i srednje Evrope, i Evropsko udruženje menadžera
 • Zlatni BAM za 2007. godinu - najveća stopa prinosa na dionički kapital
  Finansijsko-poslovni magazin ˝Banke˝
 • Najpoželjniji poslodavac
  Portal posao.ba

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo