Finansijske institucije

Mi u UniCreditu posvećeni smo saradnji sa klijentima iz finansijskog sektora. Odjel Grupe posvećen finansijskim institucijama (engl. Financial Institutions Group), kao dio UniCredita, je glavna adresa za klijente iz finansijskog sektora.

Grupa je usmjerena na pružanje cjelovite usluge finansijskim institucijama i upravljanja različitim proizvodima, prekograničnim grupama i uslugama, od upravljanja gotovinom, finansiranja trgovine, skrbništva do tržišta kapitala i savjetovanja. Sa odjelom koji pokriva globalno tržište i uredima u Beču (Austrija i Centralna i Istočna Evropa), Minhen (Njemačka i Sjeverna Evropa), Milanu (Italija i Južna Evropa), Parizu (Francuska), New Yorku (Amerika) i Hong Kongu (Azija) mi imamo pristup svim najvažnijim finansijskim institucijama prisutnim na glavnim svjetskim tržištima.

 

Finansiranje

Različiti spektar proizvoda finansiranja obuhvata od jednostavnih i osnovnih bankarskih rješenja do složenog struktuiranog finansiranja.

Finansijska tržišta

UniCredit je posvećeni evropski igrač koji povezuje klijente finansijskih institucija sa instrumentima zaštite od rizika, vrijednosnim papirima i tržištima kreditiranja.

Investicijsko bankarstvo

UniCredit ima pristup tržištu kapitala zahvaljujući jednoj od najpovezanijih mreža investicijskog bankarstva u Evropi. Našu snagu predstavlja model koji podrazumijeva blisku interakciju voditelja poslovnog odnosa i specijaliziranih timova za razvoj proizvoda.