O banci

UniCredit Bank pruža cjelokupnu paletu bankarskih usluga i proizvoda. Svoj poslovni uspjeh temelji na kontinuiranom podizanju kvalitete usluga i kreiranju proizvoda prema potrebama financijskog tržišta, pri čemu u središte svog poslovanja uvijek stavlja klijenta.

UniCredit Bank d.d. Mostar je registrirana poslovna banka sa sjedištem u Bosni i Hercegovini. ukupnom aktivom od 4,8 milijarde KM i kapitalom od 753,8 miliona KM, Banka danas posluje kroz mrežu od 77 poslovnica koja pokriva čitav teritorij Bosne i Hercegovine, što proizvode i usluge UniCredit Bank čini dostupnim svakom klijentu, u svim većim gradovima i mjestima u Bosni i Hercegovini. UniCredit Bank je vodeća banka u Bosni i Hercegovini po većini pokazatelja poslovanja. (podaci sa 30.06.2017.)

UniCredit Bank pruža cjelokupnu paletu bankovnih usluga koje uključuju poslovanje s pravnim osobama, građanima i financijskim institucijama, poslovanje s inozemstvom, te usluge investicijskog bankarstva. Svoj poslovni uspjeh temelji na kontinuiranom podizanju kvalitete usluga i kreiranju proizvoda prema potrebama financijskog tržišta, pri čemu u središte svog poslovanja uvijek stavlja klijenta. Uz uslužni model rada, kojim je osiguran segmentni pristup svakom klijentu i jednostavnost i efikasnost u pružanju usluga, UniCredit Bank uživa reputaciju stabilnog i pouzdanog partnera na tržištu Bosne i Hercegovine. Pripadnost Grupi UniCredit dodatno doprinosi snazi i stabilnosti UniCredit Bank.

UniCredit je snažna paneuropska grupa sa jednostavnim modelom komercijalnog bankarstva i potpuno integriranim Korporativnim i investicijskim bankarstvom, koja svojoj širokoj franšizi od 25 miliona klijenata nudi jedinstveno poslovanje putem prodajne mreže u zapadnoj, centralnoj i istočnoj Europi.

UniCredit nudi lokalnu stručnost, kao i međunarodni doseg i prati i podupire svoje klijente širom svijeta, pružajući klijentima pristup vodećim bankama na svojih 14 tržišta kao i u drugih 18 svjetskih država. 

UniCredit europska mreža banaka posluje u Italiji, Njemačkoj, Austriji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Češkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji i Turskoj.

Grupa UniCredit u Bosni i Hercegovini djeluje kroz dvije banke UniCredit Bank i UniCredit Bank Banja Luka, te kroz UniCredit Leasing.

UniCredit Bank i UniCredit Bank Banja Luka, sa tržišnim  udjelom aktive od 24,1% i ukupnim kapitalom od 935,5 miliona KM, pozicioniraju  Grupu UniCredit u Bosni i Hercegovini kao vodeću banku na lokalnom tržištu.


Korisni linkovi:

UniCredit Grupa  

UniCredit Bank Banja Luka  

UniCredit Leasing  

Naša vizija je da budemo “jedna Banka, jedan UniCredit”. Mi smo jednostavna i uspješna paneuropska komercijalna banka sa korporativnim i investicionim bankarstvom potpuno posvećenim klijentima, koja širokoj bazi klijenata pruža jedinstvenu mrežu u Zapadnoj, Centralnoj i Istočnoj Europi.

U ovom vremenu kada se okruženje brzo mijenja klijenti su u potrazi za kompanijama kojima mogu vjerovati i koje mogu igrati opipljivu, pozitivnu ulogu u njihovim svakodnevnim životima. UniCredit ima jednostavan i uspješan paneuropski model koji isporučuje konkretna rješenja za stvarne potrebe i želje današnjih klijenata.

Mi smo “banka suštine”, fokusirana na isporuku opipljivih rješenja na efikasan i jednostavan način, kako bismo napravili stvarnu razliku u životima ljudi, bez obzira da li su pojedinac, porodica, biznis ili korporacija.

Pozicioniranje UniCredit-a je više nego ikada usmjereno na razumijevanje izazova i prilika sa kojima se klijenti danas susreću u stvarnom životu, kao i na snagu i stručnost da im ponudimo smislena rješenja.


Mobile Phones
Banka na dlanu
ili
Spinning wheel animation

Loading