O banci

UniCredit Bank pruža cjelokupnu paletu bankarskih usluga i proizvoda. Svoj poslovni uspjeh temelji na kontinuiranom podizanju kvalitete usluga i kreiranju proizvoda prema potrebama financijskog tržišta, pri čemu u središte svog poslovanja uvijek stavlja klijenta.

UniCredit Bank d.d. Mostar je registrirana poslovna banka sa sjedištem u Bosni i Hercegovini. Sa ukupnom aktivom od 6.336 miliona KM i kapitalom od 960,9 miliona KM, Banka danas posluje kroz mrežu od 70 poslovnica koja pokriva čitav teritorij Bosne i Hercegovine, što proizvode i usluge UniCredit Bank čini dostupnim svakom klijentu, u svim većim gradovima i mjestima u Bosni i Hercegovini. UniCredit Bank je vodeća banka u Bosni i Hercegovini po većini pokazatelja poslovanja. (podaci sa 30.06.2021.)

UniCredit Bank pruža cjelokupnu paletu bankovnih usluga koje uključuju poslovanje s pravnim osobama, građanima i financijskim institucijama, poslovanje s inozemstvom, te usluge investicijskog bankarstva. Svoj poslovni uspjeh temelji na kontinuiranom podizanju kvalitete usluga i kreiranju proizvoda prema potrebama financijskog tržišta, pri čemu u središte svog poslovanja uvijek stavlja klijenta. Uz uslužni model rada, kojim je osiguran segmentni pristup svakom klijentu i jednostavnost i efikasnost u pružanju usluga, UniCredit Bank uživa reputaciju stabilnog i pouzdanog partnera na tržištu Bosne i Hercegovine. Pripadnost Grupi UniCredit dodatno doprinosi snazi i stabilnosti UniCredit Bank.

UniCredit jeste i ostaće jednostavna i uspješna paneuropska poslovna banka sa potpuno integriranim korporativnim i investicionim bankarstvom, koja svojoj rasprostranjenoj bazi klijenata pruža jedinstvenu mrežu u zapadnoj, srednjoj i istočnoj Europi.

Zadovoljavamo stvarne potrebe klijenata pružajući im stvarna rješenja koja koriste sinergiju među našim poslovima: Korporativno i investiciono bankarstvo, Komercijalno bankarstvo i Upravljanje imovinom. Način na koji se ova rješenja razvijaju i nude klijentima jednako je važan kao i sama rješenja, stoga se sve što radimo temelji na etici i poštovanju.

Fokusirajući se na to da budemo banka za sve što je klijentima važno, obezbjeđujemo lokalnu i međunarodnu stručnost i istovremeno osiguravamo pristup vodećim proizvodima i uslugama na 14 ključnih tržišta putem svoje europske bankarske mreže.

Zahvaljujući održivom poslovnom rastu, UniCredit i dalje ostaje paneuropski pobjednik.

 

Korisni linkovi:

UniCredit Grupa  

UniCredit Bank Banja Luka  

UniCredit Leasing  

 

 

 

Naša vizija je da budemo “jedna Banka, jedan UniCredit”. Mi smo jednostavna i uspješna paneuropska komercijalna banka sa korporativnim i investicionim bankarstvom potpuno posvećenim klijentima, koja širokoj bazi klijenata pruža jedinstvenu mrežu u Zapadnoj, Centralnoj i Istočnoj Europi.

U ovom vremenu kada se okruženje brzo mijenja klijenti su u potrazi za kompanijama kojima mogu vjerovati i koje mogu igrati opipljivu, pozitivnu ulogu u njihovim svakodnevnim životima. UniCredit ima jednostavan i uspješan paneuropski model koji isporučuje konkretna rješenja za stvarne potrebe i želje današnjih klijenata.

Mi smo “banka suštine”, fokusirana na isporuku opipljivih rješenja na efikasan i jednostavan način, kako bismo napravili stvarnu razliku u životima ljudi, bez obzira da li su pojedinac, porodica, biznis ili korporacija.

Pozicioniranje UniCredit-a je više nego ikada usmjereno na razumijevanje izazova i prilika sa kojima se klijenti danas susreću u stvarnom životu, kao i na snagu i stručnost da im ponudimo smislena rješenja.


Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo