O banci

UniCredit Bank pruža cjelokupnu paletu bankarskih usluga i proizvoda. Svoj poslovni uspjeh temelji na kontinuiranom podizanju kvalitete usluga i kreiranju proizvoda prema potrebama financijskog tržišta, pri čemu u središte svog poslovanja uvijek stavlja klijenta.

UniCredit Bank d.d. Mostar je registrirana poslovna banka sa sjedištem u Bosni i Hercegovini. ukupnom aktivom od 4,4 milijarde KM i kapitalom od 719,4 miliona KM, Banka danas posluje kroz mrežu od 78 poslovnica koja pokriva čitav teritorij Bosne i Hercegovine, što proizvode i usluge UniCredit Bank čini dostupnim svakom klijentu, u svim većim gradovima i mjestima u Bosni i Hercegovini. UniCredit Bank je vodeća banka u Bosni i Hercegovini po većini pokazatelja poslovanja. (podaci sa 31.12.2015.).

UniCredit Bank pruža cjelokupnu paletu bankovnih usluga koje uključuju poslovanje s pravnim osobama, građanima i financijskim institucijama, poslovanje s inozemstvom, te usluge investicijskog bankarstva. Svoj poslovni uspjeh temelji na kontinuiranom podizanju kvalitete usluga i kreiranju proizvoda prema potrebama financijskog tržišta, pri čemu u središte svog poslovanja uvijek stavlja klijenta. Uz uslužni model rada, kojim je osiguran segmentni pristup svakom klijentu i jednostavnost i efikasnost u pružanju usluga, UniCredit Bank uživa reputaciju stabilnog i pouzdanog partnera na tržištu Bosne i Hercegovine. Pripadnost Grupi UniCredit dodatno doprinosi snazi i stabilnosti UniCredit Bank.

UniCredit je vodeća europska komercijalna banka s jakim korijenima u 16 europskih zemalja. Naša globalna mreža obuhvata skoro 50 tržišta i uključuje preko 7.000 poslovnica i preko 125.000 zaposlenika.

U Centralnoj i Istočnoj Europi, UniCredit je apsolutni lider sa direktnim prisustvom u 13 zemalja, sa preko 3.000 poslovnica, skoro 50.000 zaposlenika i oko127 milijardi eura aktive. Grupa posluje u Austriji, Azerbejdžanu, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Republici Češkoj, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Poljskoj, Rumuniji, Rusiji, Srbiji, Slovačkoj, Sloveniji i Turskoj. (podaci sa 31.12.2015.)

UniCredit ima snažan europski identitet, značajno međunarodno prisustvo i veliku bazu klijenata. Strateška pozicija u Zapadnoj i u Centralnoj i Istočnoj Europi obezbjeđuje Grupi jedan od najvećih tržišnih udjela. Sjedište Grupe je u Milanu, Italija u UniCredit Tower kompleksu.

Grupa UniCredit u Bosni i Hercegovini djeluje kroz dvije banke UniCredit Bank i UniCredit Bank Banja Luka, te kroz UniCredit Leasing.

UniCredit Bank i UniCredit Bank Banja Luka, sa tržišnim  udjelom aktive od 23,7% i ukupnim kapitalom od 894 miliona KM, pozicioniraju  Grupu UniCredit u Bosni i Hercegovini kao vodeću banku na lokalnom tržištu.

 

Korisni linkovi:

UniCredit Grupa  

UniCredit Bank Banja Luka  

UniCredit Leasing  

Naša vizija

  • Banka koja neizvjesnost pretvara u sigurnost.

Naša misija

  • Vodeća smo bosanskohercegovačka banka u održivom stvaranju nove vrijednosti za sve subjekte društva.
  • Cilj nam je postati banka prvog izbora za klijente u Bosni i Hercegovini, razvijajući trajni partnerski odnos sa njima, zadovoljavajući njihove potrebe, kroz proizvode i uslugu na razini UniCredit Grupe.
  • Želimo biti bitan pokretač rasta i ekonomskog razvoja Bosne i Hercegovine, njenih građana, snagom intelektualnog kapitala i najbolje evropske bankarske prakse.
  • Biti banka prestiža za zaposlenike u Bosni i Hercegovini, osiguravajući svima jednake mogućnosti za razvoj i izgradnju karijere, te bolji život za njihove porodice / obitelji.

Mobile Phones
Banka na dlanu

ili

Kontakt informacije

Telefon

Besplatni broj:

080 081 051

Za pozive iz inozemstva:

+ 387 33 222 999

E-mail
info@unicreditgroup.ba
Kontakt forma

Tečajna/Kursna lista

AUD
DEVIZE
PRODAJNI
Tečajna/Kursna lista
Spinning wheel animation

Loading