Elektronske usluge

Stalno ste u žurbi? Za poslovanje s Bankom potrebno Vam je samo računalo ili mobitel sa internet konekcijom. Nemate vremena otići u poslovnicu i izvršiti plaćanje računa? Internet bankarstvo (e-ba) i Mobilno bankarstvo (m-ba) štede Vaše dragocjeno vrijeme, ali i novac! Hitno Vam je potrebna gotovina? Na raspolaganju Vam je najraširenija bankomatska mreža na tržištu!

Internet bankarstvo

Usluga Internet bankarstva (e-ba) omogućava jednostavno i efikasno upravljanje Vašim novcem!

Umjesto odlaska u poslovnicu i čekanja u redovima, sada Vam je Banka pri ruci uz online aplikaciju, a osim toga u prilici ste uštediti i do 80% na naknadama za plaćanje računa i režijskih troškova u odnosu na šalter poslovnica.

Uz e-ba, pored pregleda stanja i prometa po računima na jednostavan i siguran način možete vršiti prijenose i plaćanja u BiH, kao i plaćanja prema inozemstvu, ugovoriti e-uplatnicu (ispunjen nalog za plaćanje režijskih troškova) te obaviti konverziju valuta.

Po svakom obavljenom plaćanju, putem e-ba aplikacije možete zatražiti dostavu potvrde o plaćanju na željenu e-mail adresu.

Tajnost i nepovredivost računa osigurana je primjenom sigurnosnog uređaja – fizičkog i softverskog (na mobilnom uređaju) tokena, koji služe za identifikaciju i potvrdu izvršavanja transakcija putem e-ba usluge. Token koristite prilikom prijave u aplikaciju pomoću samo Vama poznatog PIN-a, tako da ne postoji mogućnost neovlaštenog pristupa Vašim računima.

Ugovaranjem e-ba usluge dobivate i niz drugih funkcionalnosti poput ugovaranja trajnog naloga, te pregleda i promjene načina dostave izvoda.

Doživite sve prednosti naših najmodernijih usluga i ugovorite e-ba u poslovnicama UniCredit Bank.

 

Tarifa naknada i Opći uvjeti
Sigurnosne preporuke za korištenje usluge

Popis izdavatelja e-uplatnica

Naziv poduzeća
Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar-fiksna telefonija
Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar-mobilna telefonija
JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo
JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar
KJKP ''RAD'' d.o.o. Sarajevo
KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o. Sarajevo
KJKP “Sarajevogas” d.o.o. Sarajevo
JKP Čistoća d.o.o. Cazin
ALBA Zenica d.o.o.
JKP Komrad d.o.o. Bihać 
Telemach d.o.o.
KATV HS d.o.o.
HKB net d.o.o.
M&H Company d.o.o.

 

Mobilno bankarstvo

Sa uslugom Mobilnog bankarstva (m-ba) na mobilnom uređaju brzo, jednostavno i sigurno pristupate vlastitim financijama kad god poželite!

Na uređaju koji je stalno uz Vas možete pregledati stanje i promete po računima i karticama, kao i vršiti plaćanja, koristeći vrhunski dizajniranu aplikaciju sa jednostavnom navigacijom koja Vam omogućava da sve zahtjeve završite uz samo nekoliko klikova.

Mobilno bankarstvo (m-ba) UniCredit Bank omogućava Vam da uštedite i do 80% na naknadama za plaćanje u odnosu na šalter poslovnica! Uz m-ba na jednostavan i siguran način možete plaćati režije i druge račune, prenositi novac na račune koje želite, ugovoriti e-uplatnicu (ispunjen nalog za plaćanje režijskih troškova), pronaći najbližu poslovnicu ili bankomat, te vršiti konverzije valuta unutar Vaših računa.

M-ba aplikacija je zaštićena vrhunskom enkripcijom što omogućava sigurno korištenje usluge. Osim toga, aplikacija se automatski gasi nakon pet minuta ako se ne koristi, a svi važni podaci vezani za Vaše račune nisu pohranjeni u mobitelu.  

Priuštite sebi modernu, jednostavnu i pouzdanu Banku pri ruci i ugovorite još danas m-ba uslugu u najbližoj poslovnici Banke!


Aktiviranje usluge možete izvršiti i pozivom na besplatni broj Kontakt centra 080 081 051.

Popis izdavatelja e-uplatnica

Naziv poduzeća
Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar-fiksna telefonija
Hrvatske telekomunikacije d.d. Mostar-mobilna telefonija
JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo
JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar
KJKP ''RAD'' d.o.o. Sarajevo
KJKP "Toplane - Sarajevo" d.o.o. Sarajevo
KJKP “Sarajevogas” d.o.o. Sarajevo
JKP Čistoća d.o.o. Cazin
ALBA Zenica d.o.o.
JKP Komrad d.o.o. Bihać 
Telemach d.o.o.
KATV HS d.o.o.
HKB net d.o.o.
M&H Company d.o.o.

Bankomati

Dobro došli u najveću mrežu bankomata u Bosni i Hercegovini - UniCredit mrežu bankomata!

Naša bankomatska mreža podržava sve kartične brendove: Visa, Maestro, MasterCard, American Express, Diners International i Discover.

Naši bankomati omogućavaju da jednostavno isplatite gotovinu, izvršite upit o stanju tekućeg računa i kupite prepaid bon za mobitel (!hej i ULTRA). Osim isplate gotovine, vlasnicima kartice izdanja UniCredit Banke na jednom dijelu bankomatske mreže omogućena je i uplata gotovine na tekući/transakcijski račun.

Koristite bankomate i efikasnije organizujte svoje vrijeme!


Podrška korisnicima

Svjesni smo da je brza i pravovremena informacija te naša adekvatna reakcija na svaki Vaš upit, ključ za našu uspješnu i dugoročnu suradnju. Zbog toga smo uveli besplatnu info liniju (080 081 051) putem koje ste u veoma kratkom vremenu bez dodatnih troškova, u mogućnosti:

  • Prijaviti gubitak ili krađu kartice
  • Dobiti adekvatnu podršku za korištenje naših elektronskih usluga (e-ba i m-ba)
  • Kao korisnik nekog od modela JES! paket računa, prijaviti osigurani slučaj Mondial Assistance osiguranju
  • Dobiti sve informacije o našim proizvodima i uslugama, te kanalima vezanim za distribuciju istih

Kontaktirajte nas, mi smo tu zbog Vas!

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo