Pridruži se

Inspirisani da učinimo dobro djelo i udružimo snage u borbi protiv karcinoma, ovoga mjeseca smo u ružičastoj misiji! Naše korporativne boje brendirat ćemo u ružičasto na svim materijalima vezanim za inicijativu „Moj krug podrške“ koristeći raspoložive kanale banke, uključujući i početni ekran naše aplikacije mobilnog bankarstva (m-ba).

Iako ružičasta boja, kao i vrpca, simboliziraju borbu protiv raka dojke, također su i simbol ljubavi – prema našim voljenima, ali i prema samima sebi. Osim što nastojimo kroz svoj rad pružiti podršku ranjivim kategorijama društva, kroz naše djelovanje želimo naglasiti i važnost brige o zdravlju i značaju prevencije.

„Moj krug podrške“ je inicijativa pokrenuta od strane UniCredit Bank, kompanije Visa i udruženja „Think Pink - Zajedno smo jedno“ kako bi se podigla opća svijest o prevenciji raka dojke.

Dovoljno je pogledati oko sebe i shvatiti da ova opaka bolest nije nešto što se dešava na filmu ili u nekoj drugoj zemlji, daleko od nas. Ona pogađa svakoga i svi možemo biti meta! Stoga je od izuzetne važnosti da se prije svega educiramo kako bismo mogli pomoći ljudima oko nas, sebi samima, te na vrijeme djelovati. Rana prevencija je veoma bitna.

Krug je, kao pojam, oduvijek predstavljao simbol savršenstva i jednakosti. Kroz historiju su filozofi najsavršenijim oblikom smatrali upravo krug – gdje nasuprot središta kruga, sve zrake koegzistiraju u jednom jedinstvu. Krug nema početka ni kraja, pa upravo zbog te svoje osobine simbolizira i vrijeme.

Vrijeme je, u inicijativi „Moj krug podrške“, od izuzetne važnosti. Važno je na vrijeme uvidjeti problem kako bi liječenje bilo što lakše i efikasnije. Isto tako, važno je na vrijeme pomoći onima kojima je pomoć trenutno najpotrebnija.

U ovoj inicijativi svi imaju veliku ulogu i spojeni su kako bi odgovorili istom zadatku! Svi učesnici nastoje da „prošire riječ“, da se glas žena čuje što dalje! Cilj je da se žene edukuju te da se kontinuirano skupljaju sredstva u svrhu prevencije i liječenja. Želimo akciju, želimo djela.

Budi i ti dio kruga!

[PREUZMI]

 

Govori o važnosti prevencije karcinoma dojke

Motiviraj sestru, prijateljicu ili kolegicu da odu na pregled. Upitaj majku kada je posljednji put bila na mamografu.

 

Educiraj se o značaju redovnog pregleda

Posjeti web stranicu www.raceforthecure.ba ili se direktno obrati na thinkpink@thinkpink.ba kako bi ti dostavili edukativne materijale.

 

Podijeli informaciju o inicijativi na društvenim mrežama

Prati društvene mreže Race for The Cure Bosna i Hercegovina i Think Pink Bosna i Hercegovina i podijeli sadržaj sa svojim pratiocima i prijateljima, kako bismo podigli svijest o značaju prevencije.

 

Volontiraj – priključi se djelovanju udruženja „Zajedno smo jedno“

Kontaktiraj na mail thinkpink@thinkpink.ba i pridruži se projektu.

 

Prijavi se/registruj se za Trku/šetnju za ozdravljenje "Race for the Cure", koja će se ove godine održati 3.10.2021. godine.

Požuri i prijavi se, ili još bolje, registruj SVOJ TIM! Što je tvoj tim veći, to bolje. Stoga, pozovi svoje članove obitelji, prijatelje, radne i sportske kolege da se priključe tvom timu.

Samostalnim učešćem ili zajedno sa svojim timom, u znak podrške oboljelima od karcinoma dojke, pokreni ružičastu misiju!

 

Uplatom na račun Udruženja "Think Pink – Zajedno smo jedno"

Primalac: Udruženje „Think Pink – Zajedno smo jedno“

Adresa: Dolina 1, 71000 Sarajevo

Svrha plaćanja: Za besplatne mamografske preglede

Broj računa: 3387302220337370

Svi korisnici UniCredit Visa kartica pomažu inicijativi, jer za svako plaćanje navedenim karticama, UniCredit i Visa izdvajaju 1KM u fond „Zajedno smo jedno“ za podršku u prevenciji kroz osiguravanje besplatnih mamografskih pregleda širom Bosne i Hercegovine.

 

PARTNERI PROJEKTA

Spinning wheel animation

Loading

UniCredit Logo